Tim Van Schooten

Tim heeft in 2010 de Master Dredging Engineering behaald op de Technische Universiteit Delft (TUD). Voor zijn afstudeeronderwerp “Snijden van rots met tanden en waterjets” heeft hij daarnaast ook nog eens de Waterbouwprijs (1e) 2010 gewonnen.

De waterbouwprijs was een welkome waardering voor zijn werk. Vooral het feit dat zijn professor het initiatief had genomen om hem te nomineren.

Na het winnen van de prijs had Tim binnen de kortste keren baan-aanbiedingen. Hij heeft er toen voor gekozen het traineeprogramma van Boskalis te gaan doen. Tot op heden heb heeft hij daar geen spijt van gehad. "Het winnen van de prijs blijft een waardevol pluspunt op mijn CV", zo geeft hij aan.

Tim is nu als Project Engineer werkzaam op internationale projecten van Boskalis. Zijn laatste project was hij met de sleephopperzuiger 'Oranje' bezig met het uitbreiden van de olie-exportcapaciteit van Irak. Hiervoor zijn er een draaicirkel voor olietankers en sleuven voor oliepijpleidingen gebaggerd. In de toekomst zal Irak hierdoor meer welvaart krijgen door hogere olie-inkomsten.